CABINET MEDICAL “HRIDAYA”

CLUJ-NAPOCA

S.C HRIDAYA SRL

cabinet medical apifitoterapie destinat abordării holistice, naturale a diferitelor tulburări, afecţiuni sau boli

Telefon cabinet: 0726-854.110

Sânzienele sunt în primul rând cunoscute pentru acţiunea de echilibrare a funcţiei tiroidiene; mai au de asemenea acţiune diuretică, antispastică, depurativă, uşor sedativă, uşor laxativă, cicatrizantă, coleretică (stimulează eliminarea bilei din vezica biliară), colagogă (stimulează secreţia hepatică de bilă), afrodiziacă


Sânzienele sunt indicate în afecţiuni ale glandei tiroide: hipo- sau hipertiroidie, noduli tiroidieni, faringite, laringite, amigdalite alături de salvie, în afecţiuni urinare : cistite, pielonefrite, litiază urinară, alături de splinuţă, zămoşiţă şi frunze de mesteacăn.

Plantele medicinale

Datorită combinaţiei dintre taninuri şi vitamina C, preparatele din frunze de viţă de vie reprezintă un important agent de regularizare și de reechilibrare a circulaţiei sanguine, atât la nivel central, cât și periferic. Aceste preparate au proprietăţi astringente și diuretice. Flebita este o afecţiune în care preparatele din frunze de viţă de vie sunt recomandate de multă vreme, accentul fiind pus mai ales pe tratarea urmărilor acestei boli. De asemenea, preparatele din frunze de viţă de vie se folosesc și în tratamentele împotriva hemoroizilor și a varicelor, cât și în tulburări de menopauză. Folosite adesea în alimentaţia curentă, frunzele de viţă de vie proaspete sunt agenţi terapeutici cu efecte medicinale dintre cele mai favorabile.  

Lemnul Domnului constituie un  remediu amar şi aromat care are un efect stimulator şi decongestionant asupra ficatului, stimulează funcţionarea veziculei biliare, fiind foarte util în cazul aşa zisei bile leneşe.

Lemnul Domnului este totdată un stimulator al digestiei şi al apetitului.

Lemnul Domnului contribuie eficient la vindecarea afecţiunilor respiratorii, chiar şi a unor afecţiuni pulmonare grave şi are un efect de reglare asupra sistemului nervos şi genital.

Lemnul Domnului se foloseşte şi pentru tratarea amenoreei  însoţită de nevroză, fiind totodată şi afrodisiac. Este tonic hepatic, digestiv, tonic nervin şi tonic sexual.

Linarita

Captalan

Cimbru de gardina

Asocierile plantelor medicinale

În marea majoritate a situaţiilor cei care folosesc în mod curent plantele medicinale, fie pentru aromele lor plăcute, fie pentru efectele lor binefăcătoare asupra sănătăţii, preferă să aleagă fie o anumită plantă, fie să combine mai multe astfel de plante medicinale, de regulă în jur de 5-7 plante pentru a realiza o combinaţie concordantă de arome sau pentru a genera un efect benefic sinergic. continuare

Talpa gâştei este cea mai indicată plantă medicinală în cazul femeilor care se confruntă frecvent cu anxietate, stări de agitaţie sau care prezintă stări accentuate de disconfort în zona pelvină şi lombară, precum şi pentru cele care resimt mai mereu o neplăcută stare de slăbiciune generală.

În afecţiunile ginecologice talpa gâştei are efecte antiseptice, nervine, antispasmodice şi hipotensive. Talpa gâştei este folosită în ameliorarea disconfortului accentuat din dismenoreea spasmodică. Pentru a calma bufeurile şi transpiraţiile care apar la femeile aflate la menopauză, talpa gâştei poate fi utilizată în combinaţie cu frunzele de salvie şi de iarba sfântului Ion.

Sânziene galbene

Lemnul Domnului

Talpa gâştei

Foloasele unora dintre plantele medicinale cunoscute

Viţa de vie